0 0000
Новини

Бійки нардепів під Радою: Гелетей та Парасюк виявились справжніми вуличними бійцями(фото,відео)

Бійки нардепів під Радою: Гелетей та Парасюк виявились справжніми вуличними бійцями(фото,відео)

Вчорашній мітинг, у якому кількатисячний натовп вимагав, аби  з нардепів зняли депутатську недоторканість, змінили виборче, на їхню думку наразі недолуге, законодавство та створили антикорупційні суди, закінчився кривавими сутичками. Постраждали і самі мітингувальники, серед яких були помічені представники політсил та громадських об'єднань «Рух нових сил», «Альтернатива», «Демальянс», рух «Чесно»,  і поліцейські.

Встигли побитися в ході протестів під Радою і нардеп Володимир Парасюк із начальником Управління державної охорони України Валерієм Гелетеєм. Під час словесної перепалки Парасюк зі словами «Хто гамнюк, б*ядь?» та «Чмо, с**ка!» спробував вдарити Гелетея ногою. До слова, Парасюк неодноразово користувався  такими методами висловлювання власної думки. Зокрема,  під час прямого ефіру телеканалу «112» Володимир намагався побити, обізвавши «кремлівською шльондрою», екс-регіонала Олександра Вілкула. Цього Парасюку виявилось замало, тож вийшовши з приміщення телеканалу, він посварився з водієм автомобіля Вілкула та його охоронцем. А після заяви, що має намір забрати автомобіль екс-регіонала на потреби АТО, намагався ногами розтрощити дверцята авто. «Чия машина? Вілкула? Це вам подарунок від Парасюка за Україну, за Донбас. Тобі пофіг та машина, ти собі таких сто купиш», – кричав Парасюк, а потім нашкрябав ключем на машині напис: «ВЛК ПНХ» (за зразком «привітання» Путіну – «ПТН ПНХ»). До того ж, позаминулого року на засіданні антикорупційного комітету Парасюк вдарив ногою в голову представника СБУ Василя Пісного.

Повертаючись до бійки під Радою 17 жовтня між Гелетеєм і Парасюком, Володимир заперечує, що їхнє протистояння є провокацією: «Найбільшою провокацією стало те, що влада абсолютно не чує народ. А те, що трапилось з Гелетеєм, то це моя особиста позиція. Першим я його не зачіпав і на особистості не переходив. Гелетей дозволив собі мене образити, хамовито висловитись в мою адресу.  І моя відповідь була адекватною. Я досить мало знайомий з ним особисто, проте зневажливо ставлюсь через те, що він став причиною загибелі сотень бійців в Іловайському котлі. Впевнений, що такі люди, як він, мають перебувати у місцях позбавлення волі».

Першим злом у нашій державі є сам гарант Конституції, який цю Конституцію ґвалтує як хоче

На запитання, чи не має у своєму нардепівському арсеналі інших важелів для впливу, окрім бійки,  Парасюк відповів, що усі важелі для впливу давно закінчились, адже сам Президент призначив Гелетея: «І взагалі, ви розумієте, що суспільство нагріте настілки, що завтра може статися таке, чого ми не очікували».

Коментуючи вимоги мітингувальників, Парасюк зазначив, що через недолуге законодавство, якщо нардеп хвалить владу, то йому виділяються гроші на передвиборчу програму і «встановлення китайських пластмасових дитячих майданчиків». «І взагалі, першим злом у нашій державі є сам гарант Конституції, який цю Конституцію ґвалтує як хоче кожен Божий день», – зазначив нардеп.

Щодо антикорупційних судів, то вони на думку Парасюка вкрай необхідні, адже «зараз ми просто раби»: «Кого ми покараємо із нинішніми судами, якщо Порошенко судову реформу прописав під себе, аби у ручному режимі все контролювати?».

«І останнє, про  що зараз усі говорять, це депутатська недоторканість. Я особисто виступаю за зняття, адже всі мають бути рівними. А наш гарант прикривається важкими політичними процесами», – коментує події Парасюк.

P.S Що зранку 18 жовтня  відбувалося в урядовому кварталі.

Народне віче розмістилося просто на асфальті, картина до болю нагадує Майдан. Зміцнення стін Ради помітно послабили порівняно з тим, що було вчора, 17 жовтня, під час мітингу.

Орієнтовно учасники акції зберуть мітинг ще в четвер, 19 жовтня. «Оргкомітет акції і наметовий табір залишаться стояти під парламентом. Наступний збір людей оголошений на четвер», – написав Мустафа Найєм.

Варто зазначити, що глава Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що розгону наметового містечка не буде, також він запевнив, що поліція не буде робити ніяких радикальних кроків.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему