15 Листопада 2023
Новини

ДБР взялося за вручення в Одесі повістки силою

ДБР взялося за вручення в Одесі повістки силою

Через "вручення повістки" силою чоловіку в Одесі 14 листопада Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження.

Про це інформує Державне бюро розслідувань 

"14 листопада низкою одеських телеграм-каналів було поширено відео, на якому працівники обласного центру комплектування спільно з правоохоронцями одягли кайданки на чоловіка та силоміць заштовхали його в авто за нібито відмову від отримання повістки. Працівники ДБР розпочали розслідування цього інциденту та вже провели комплекс невідкладних слідчих дій, допитали свідків, а також усіх учасників події. Також вилучено відповідні відеозаписи та адміністративні матеріали", - йдеться в повідомленні.

ДБР повідомляє, що наразі відкрили кримінальне провадження за фактом перевищення військовими службовими особами та правоохоронцями службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України, ч. 2 ст. 365 КК України). Триває досудове слідство, встановлюються всі обставини інциденту.

Державне бюро розслідувань запевняє, що і надалі перевірятиме законність проведення мобілізаційних процесів в Україні.

Варто зауважити, що вдень у мережі з’явилося відео жорсткого затримання працівниками військкомату чоловіка в Одесі на очах у його дружини та дитини. Анонімні Telegram-канали заявляли, що чоловік відмовився взяти повістку, після чого його побили та зв’язали, а жителі намагалися його відбити. При цьому були присутні дружина та дитина затриманого, як стверджують Telegram-канали.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: одеса, війна з Росією, дбр
В тему

Останні матеріали