13 Листопада 2023
Новини

Як захисники атакують об’єкти росіян на окупованих територіях

Як захисники атакують об’єкти росіян на окупованих територіях

Україна посилює атаки на російські військові та інші важливі об’єкти в окупованій Україні та в рф.

Про це повідомляють фахівці Інституту вивчення війни (ISW).

Україна, схоже, посилює атаки проти російських військових, об'єктів матеріально-технічного забезпечення та інших важливих об'єктів у тилових районах окупованих територій та росії.

Головне управління військової розвідки України повідомило 12 листопада, що 11 листопада українські партизани атакували російський військовий штаб в окупованому Мелітополі Запорізької області, вбивши щонайменше трьох офіцерів ФСБ і росгвардії росії.

Аналітики нагадують, що заява ГУР від 12 листопада з'явилася після нападу українських партизанів на колишнього голову "Народної міліції" так званої Луганської Народної Республіки ("ЛНР") 8 листопада; ударів по російській військовій базі в окупованому Скадовську Херсонської області та об'єктах Чорноморського флоту в Криму 9 листопада; а також трьох ударів у тилу і партизанських нападів у росії 11 листопада.

Крім того, зазначають експерти, українські війська проводять ударну кампанію, спрямовану на окупований Крим, з літа 2023 року.

Ключові висновки ISW за 12 листопада:

  • Україна, схоже, посилює атаки на російські військові, логістичні та інші важливі об'єкти в тилових районах окупованої України та росії.
  • російський уряд намагається применшити масштаби своїх зусиль щодо посилення контролю над російським інформаційним простором.
  • рф продовжує позиціонувати себе як провідного гаранта безпеки авторитарних країн Африки.
  • російські війська провели обмежену серію ракетних ударів по південній Україні 12 листопада.
  • Окупанти продовжили наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Кремінна, поблизу Бахмута, на кордоні Донецької та Запорізької областей, а також на заході Запорізької області.
  • Українські війська 12 листопада досягли незначного успіху на східному (лівому) березі Херсонської області на тлі триваючих наземних операцій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, збройні сили україни, Україна
В тему