9 Листопада 2023
Новини

В Україні не скасовують заочну форму навчання

В Україні не скасовують заочну форму навчання

Низка ЗМІ повідомили, що Верховна Рада скасувала вступ на вечірню та заочну форми навчання у 2024 році, але цю пропозицію вилучили із законопроєкту перед другим читанням.

Про це раніше повідомляла голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету освіти, науки та інновацій Юлія Гришина. Це також підтвердив народний депутат Ярослав Железняк.

У пояснювальній записці до законопроєкту також повідомлялося, що з метою оптимізації та з урахуванням перспектив розвитку міждисциплінарних освітніх програм у 2024 році, пропонують не проводити набір на молодшого бакалавра.

Конкурсний відбір на навчання буде здійснюватися за результатами ЗНО 2021 року та/або вступних випробувань 2022–2024 року, проведених із використанням організаційно-технологічних процесів ЗНО та творчого конкурсу.

Вступні випробування включатимуть українську мову, математику, історію України та предмет на вибір (фізика, хімія, біологія, іноземна мова, географія, українська література).

Крім того, пропонується звільнення здобувачів освіти, які завершують здобуття кожного рівня повної загальної середньої освіти, від ДПА, крім учнів, які завершуватимуть здобуття початкової середньої освіти у 2024 році та для яких пропонується провести атестацію в пілотному режимі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, освіта, вру
В тему

Останні матеріали