9 Листопада 2023
Новини

На Тернопільщині депутат й адвокат вимагали $300 тисяч з підприємця

На Тернопільщині депутат й адвокат вимагали $300 тисяч з підприємця
Депутат Тернопільської райради та адвокат, як вимагали $300 тисяч за розв'язання «земельного» питання, отримали підозру.

Про це повідомило Національне антикорупційне бюро України.

За даними слідства, у власника одного з аграрних підприємств Тернопільської області під час оформлення документів для продажу цього підприємства та належних йому земельних ділянок виник судовий спір із місцевою ОТГ щодо права власності на землю.

У зв’язку з цим аграрій підбурив потенційного покупця до надання хабаря в сумі 20 тисяч доларів судді Господарського суду Тернопільщини за ухвалення рішення на його користь, а також 300 тисяч доларів заступнику керівника ОТГ та адвокату — за неперешкоджання в оформленні права власності.

Після цього заступник керівника ОТГ та його спільник почали вимагати за свої «послуги» від покупця підприємства 300 тисяч доларів неправомірної вигоди, кажуть слідчі.

Депутатові оголосили підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Адвокат отримав підозру в співучасті за цією ж статтею. Їм загрожує до 12 років ув'язнення.

Водночас керівника аграрного підприємства підозрюють у підбурюванні до надання хабаря — ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 8 років за ґратами з можливою конфіскацією майна.

Наразі розв'язується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: тернопіль, хабар, депутати, набу, адвокат
В тему