6 Листопада 2023
Новини

Дубінський - під цілодобовим домашнім арештом

Дубінський - під цілодобовим домашнім арештом
У справі про схему незаконного перетину кордону для чоловіків Печерський райсуд Києва призначив депутату Олександру Дубінському цілодобовий домашній арешт.

Про це пише «Суспільне».

Дубінському призначили цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета. Йому потрібно буде здати правоохоронцям на зберігання свій закордонний паспорт й інші документи для виїзду за кордон, а також утриматися від спілкування з людьми, дотичними до слідства. Відлучатися можна буде лише до медиків та в укриття під час повітряних тривог.

Кілька днів тому Дубінському повідомили про підозру — за даними, слідства він організував схему для виїзду за кордон військовозобов’язаних.

Слідчі зазначають, що депутат нелегально переправив до Молдови рідного брата своєї цивільної дружини. Для організації схеми незаконного виїзду чоловіків за кордон парламентар використав підконтрольну громадську організацію «Медіаоборона», зазначають правоохоронці. Через неї він вносив «потрібних людей» у систему «Шлях» нібито як волонтерів.

Депутату повідомили про підозру за ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто за незаконне переправлення людей через державний кордон. Таку ж підозру отримав директор громадської організації. Санкція цієї статті передбачає покарання до 7 років тюрми.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: арешт, депутати, війна з Росією
В тему