19 Жовтня 2023
Новини

На Донеччині збили російський Су-25: що треба знати

На Донеччині збили російський Су-25: що треба знати
На Донеччині Сили оборони України збили російський штурмовий Су-25, який став п'ятим літаком, що збили на цьому напрямку за останні 10 діб.

Про це повідомив Об'єднаний пресцентр Сил оборони Таврійського напрямку. За даними Генштабу ЗСУ, загалом за час повномасштабної війни українські військові знищили 320 російських літаків.

Протягом минулої доби, 18 жовтня, підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони Таврійського напрямку виконали 1 434 вогневих завдання.

Загальні втрати російських військ склали 322 солдати та 43 одиниці військової техніки: 3 танки, 3 ББМ, 12 артилерійських систем, дві РСЗВ, один літак, 13 БпЛА, 5 одиниць автомобільної та 2 — спеціальної техніки окупантів. 

Наразі українські військові продовжують ведення оборони на сході та півдні України та наступальну операцію на Мелітопольському напрямку. Там мають частковий успіх південно-західніше Вербового, що на Запоріжжі.

Протягом минулої доби росіяни завдали 2 ракетних, 29 авіаційних ударів, здійснили 930 артилерійських обстрілів. 

У зоні відповідальності ОСУВ «Таврія» росія не полишає спроб за підтримки авіації оточити Авдіївку. Українські військові відбили там три атаки ворога та збил Су-25. російські окупанти без успіху намагалися проводити наступальні дії в районах Новокалинового та Первомайського.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони відбили 17 атак окупантів у районі Мар’їнки та 4 атаки біля Новомихайлівки.

На Шахтарському напрямку українські військові завдали росіянам втрат у районі Новомайорського, що на Донеччині, та стримують його в районах Новодарівки та східніше Малої Токмачки Запорізької області.

У Токмаку Запорізької області окупанти масово розселяються в багатоповерхових будинках, у квартирах, де проживає місцеве населення, використовуючи цивільних як живий щит.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донецьк, війна з Росією
В тему