19 Жовтня 2023
Новини

На Буковині начальник військової частини відправив підлеглих ремонтувати свій будинок і нараховував їм бойові

На Буковині начальник військової частини відправив підлеглих ремонтувати свій будинок і нараховував їм бойові

Командиру однієї із військових частин у Чернівецькій області, який доручив підлеглим сержанту та солдату зробити капітальний ремонт у власному будинку, працівники ДБР повідомили про підозру.

При цьому військові отримували всі виплати у повному обсязі, включно із «бойовими» доплатами по 100 тис. грн кожному в місяць, - інформують в ДБР.

Більшість особового складу батальйону наразі виконує бойові завдання на Сході країни. Проте фігуранти домовилися між собою про «взаємовигідну» угоду. Замість захисту країни двоє підлеглих командира залишилися на Буковині, щоб робити ремонт у його приватному будинку.

Начальник оформлював нібито присутність військових на передових позиціях та забезпечував їм повну виплату грошового забезпечення, включно із доплатами за участь у бойових діях протягом понад 9 місяців.

Правоохоронці провели низку обшуків, вилучили документацію та затримали двох «ремонтників».

Командир військової частини підозрюється у перевищенні влади, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України), сержант та солдат – в ухиленні від військової служби в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 409 КК України).

Командиру загрожує до 12 років позбавлення волі, сержанту та солдату – до 10 років позбавлення волі. Процесуальне керівництво здійснює Чернівецька спеціалізована прокуратура сфері оборони Західного регіону.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дбр, чернівці
В тему

Останні матеріали