17 Жовтня 2023
Новини

На підконтрольну Україні територію повернули трьох дітей

На підконтрольну Україні територію повернули трьох дітей
Ще трьох дітей, які перебували на тимчасово окупованій частині Херсонської області, на підконтрольну територію повернула Україна.

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зазначається, що коли росіяни зайшли у Херсон, батьки 10-річного Олександра, 8-річної Дарини та 6-річного Якова вирішили відправити дітей у село до бабусі, сподіваючись на більшу безпеку. Невдовзі обласний центр звільнили, а бабуся з онуками залишилися на тимчасово окупованій території.

Коли окупанти відступали з Херсона, вони підірвали Антонівський міст. Це зробило неможливим забрати дітей.

«Завдяки зусиллям «Української мережі за права дитини» та за сприяння Мінреінтеграції діти знову разом із батьками. Слова особливої подяки — Державній міграційній службі», — зазначило міністерство.

До слова, минулого тижня, тобто 9-15 жовтня, возз’єдналася ще одна сім’я. Після 19 місяців розлуки з тимчасово окупованої території Херсонської області до батьків повернулися 9-річна Надійка та її 14-річний брат Михайло.

Напередодні повномасштабного вторгнення діти поїхали в гості до бабусі та дідуся. Після окупації села шлях на підконтрольну уряду України територію було відрізано.

Реальна можливість повернути дітей з’явилася на початку вересня цього року, коли їхній батько звернувся до Мінреінтеграції, а міністерство, своєю чергою, долучило до процесу «Українську мережу за права дитини».

За даними державної платформи «Діти війни», станом на 17 жовтня 386 українських дітей повернули. Понад 19,5 тисяч дітей — депортовані та/або тимчасово переміщені, 1 419 вважаються зниклими.

Також, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 508 дітей загинули та понад 1 136 зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

За даними Офісу генпрокурора, найбільше постраждали діти у Донецькій (492), Харківській (303), Херсонській (130), Київській (129), Запорізькій (99), Миколаївській (97), Дніпропетровській (96), Чернігівській (72) та Луганській (67) областях.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, діти, херсон
В тему