0 0000
Новини

Незвичайній сім’ї повернули дітей тимчасово

Незвичайній сім’ї повернули дітей тимчасово

Після довгих поневірянь і майже місяця розлуки дітям дозволили повернутися до батька і матері Світозара і Світозари Батенькових із Тетерівської територіальної громади (Житомирська область).

 

Весь цей час 11-річна Богдана, 7-річна Ангеліна та 4-річний Лев перебували в притулку. Батькам відвідувати їх дозволили, а от забрати додому – ні.

Але щастя возз’єднання родини може виявитися тимчасовим. На 25 вересня призначено засідання суду, де розглядатиметься справа про позбавлення дітей батьківського піклування. До цієї дати Богдані, Ангеліні і Леву Житомирський районний суд дозволив перебувати не в центрі соціально-психологічної реабілітації, а вдома, призупинивши таким чином рішення Тетерівської райради. Правда, виконання цього рішення довелося вибивати мало не з боєм. Керівництво центру відмовлялося віддавати дітей, вимагаючи додаткових паперів.

Світозара, яка, до речі, на 4-му місяці вагітності, запевняла, що на її дітей місцевій владі надійшло замовлення від тіньових структур.

Соціальні служби тим часом здаватися не мають наміру, вони як і раніше запевняють, що у дітей неправильне харчування, вони без нагляду, бродять голодні по селу.

Раніше повідомлялося про незвичайну сім’ю рідновірів, чий спосіб життя кардинально відрізняється від звичного нам. У сім’ї є свій теплий і чистий будинок, всі діти на вигляд доглянуті і виховані, але рідновіри намагаються максимально зблизитися з природою, не вживати м’яса та алкоголю. Соціальні служби, ґрунтуючись на розповідях сусідів, вирішили, що діти в притулку будуть ситими і доглянутими. Офіційно претензії до виховання дітей були такими: діти ходять по селу босі і голодні, постійно просять їжу. Крім того, періодично прогулюють школу, а часом можуть і самі, без дорослих, виїхати погуляти, наприклад, в Житомир.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали