10 Жовтня 2023
Новини

У Польщі судитимуть українця

У Польщі судитимуть українця

Українця, який причетний до організації незаконного переправлення мігрантів до Західної Європи, затримала Прикордонна служба Польщі.

Про це інформує "Європейська правда" з посиланням на Прикордонну службу Польщі.

31-річного українця затримали ще минулого тижня співробітники оперативно-слідчої групи Прикордонної застави в Наревці, що в східній Польщі, спільно з працівниками відділу оперативної безпеки.

Слідство стверджує, що затриманий щонайменше рік незаконно переправляв мігрантів через так званий "зелений кордон", тобто найменш захищену ділянку польського кордону.

"Затриманий організовував перевізників для груп мігрантів та координував перевезення з прикордонної зони на територію країн Західної Європи. Під час обшуку за місцем проживання чоловіка виявили засоби зв'язку, які він використовував для здійснення своїх злочинних дій, ноутбуки та готівку", – пишуть у польській Прикордонній службі.

Суд ухвалив узяти затриманого під варту на три місяці. За скоєне громадянину України загрожує до восьми років ув’язнення, уточнюється в повідомленні.

Затримання українця відбулось у межах ширшого розслідування організованого злочинного угруповання, що організовує переправлення нелегальних мігрантів із білорусі до Польщі.

Протягом цього року польська сторона кілька разів повідомляла про затримання громадян України, причетних до нелегальної міграції через польсько-білоруський кордон.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: українці у польщі, польща, суд, війна з Росією
В тему