5 Жовтня 2023
Новини

Відомі деталі трагедії на Харківщині

Відомі деталі трагедії на Харківщині

У момент, коли проходили поминки, росіяни завдали ракетного удару по кафе у селі Гроза у Куп'янському районі.

У МВС припускають, що було пряме наведення для ворога. Наразі кількість загиблих вже досягла 50. Про це повідомив голова МВС Ігор Клименко в етері телемарафону 5 жовтня, - пише "Слово і Діло".

«Це був магазин, поряд кафе. У магазині були місцеві жителі, місцеві були і в кафе, де проходили поминки за місцевим односельцем. Загалом на території перебувало близько 60 осіб», – розповів він.

За його словами, семеро людей отримали тяжкі поранення, зараз вони на операційних столах. Клименко додав, що правоохоронцям уже вдалося ідентифікувати 29 тіл, інші тіла направили до експертних закладів Харкова. Міністр додав, що силовики мають підозри про можливе коригування удару по кафе.

«Удар був настільки точним, а це не велике приміщення, щоб по ньому точно влучити. Тому є підозра (що навів хтось із місцевих – ред.) у СБУ та поліції. Ми маємо цей варіант перевірити обов'язково», – розповів він.

У МВС пізніше додали, що удару завдали, ймовірно, ракетою «Іскандер». А кількість загиблих досягла 50 осіб.

У Харківській ОВА повідомили, що ракетний удар росії по селищу Гроза став наймасовішим за кількістю загиблих на території Харківщини з початку повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, росіяни сьогодні завдали ракетного удару по магазину та кафе у селі Гроза Куп'янського району Харківської області. Повідомлялося про 49 загиблих. Також сьогодні окупанти вдарили по лікарні у Бериславі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: харків, війна з Росією
В тему