5 Жовтня 2023
Новини

У Києві діти заради розваги обкрадали могили загиблих Героїв

У Києві діти заради розваги обкрадали могили загиблих Героїв

У Києві діти заради розваги забирали з могил полеглих Героїв прапори, браслети та інші пам’ятні речі, а на зауваження дорослих не реагували.

Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. 

За словами правоохоронців, до них звернулась киянка, яка розповіла про конфлікт, який у неї виник із неповнолітніми на Берковецькому кладовищі. Жінка розповіла, що відвідуючи могилу свого чоловіка, який загинув на війні, вона бачила двох школярок, які обкрадали могили інших військовослужбовців. Заявниця зробила дітям зауваження, але останні у відповідь їй нагрубили.

“На місці до нас звернулось багато людей із аналогічними скаргами. Навідуючись до могил своїх близьких, люди часто спостерігають, як декілька малолітніх порушників, не соромлячись забирають з могил прапори, браслети, шеврони, нашивки, квіти а також інші пам’ятні речі”, — уточнили в поліції.

“На зауваження дорослих підлітки реагують агресивно, вживають поряд з місцями поховань алкогольні напої та палять”, — зазначили в пресслужбі. 

Правоохоронці встановили 8 малолітніх порушників — це хлопці та дівчата, 2010 та 2011 років народження. Усіх разом з батьками доставили до відділу поліції для проведення виховної роботи та складання адміністративних матеріалів.

“На батьків складено адміністративні матеріали за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення — неналежне виховання дітей. Задля недопущення повторення таких аморальних вчинків для роботи з малолітніми ми будемо залучати соціальні служби та адміністрацію шкіл, в яких вони навчаються”, — розповів поліцейський.

Викрадені речі, які охоронцям порядку вдалось розшукати, повернуть родичам загиблих військових.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, війна з Росією, кладовище, поліція
В тему