29 Вересня 2023
Новини

На Буковині засуджений з Маневицької колонії керував наркотрафіком

На Буковині засуджений з Маневицької колонії керував наркотрафіком

На території Чернівецької області засуджений з Маневицької виправної колонії налагодив розгалужену мережу збуту амфетаміну.

Про це 29 вересня повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Як встановили правоохоронці, 40-річний засуджений за вимагання та наркозлочини, який відбував покарання у Маневицькій виправній колонії, організував діяльність злочинного угруповання. Під його керівництвом учасники займалися збутом амфетаміну на території області. Чоловіки та жінки фасували «товар» на партії від одного до 50 г та продавали методом «з рук у руки». Один з фігурантів відповідав за пошук клієнтів та повідомляв їм час та місце для «укладання угоди».

Поліцейські встановили найактивніших учасників угруповання, задокументували численні факти збуту наркотиків, а також з’ясували канали придбання фігурантами «товару» для подальшого продажу.

За результатами проведення двох етапів спецоперації правоохоронці за силової підтримки роти поліції особливого призначення затримали двох фігурантів у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі п’ятьом особам повідомили підозру за ч. 2 ст. 307 та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Загалом вилучили майже 5 кг амфетаміну, 532 таблетки «субітекс», вогнепальну зброю, 35 000 доларів США, 9 400 євро, понад 10 000 гривень.

Заходи з викриття проводилися спільно зі співробітниками УСБУ в Чернівецькій області, оперативних відділів ДУ «Маневицька виправна колонія № 42» та ДУ «Чернівецькій слідчій ізолятор» за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: маневичі, чернівці, наркоторговці
В тему

Останні матеріали