28 Вересня 2023
Новини

У Чернігові вчителя звинувачують у педофілії

У Чернігові вчителя звинувачують у педофілії
У Чернігові поліція відкрила кримінальне провадження, адже батьки підозрюють учителя фізкультури в розбещенні неповнолітніх.

Про це повідомила речниця поліції Чернігівської області Наталія Слабеняк у коментарі «Суспільному». Вона зазначила, що провадження відкрите за ч. 2 ст. 156 Кримінального кодексу України.

Виконувач обов’язків міського голови Чернігова Олександр Ломако заявив, що він «дав 24 години для звільнення вчителя, якого звинуватили в педофілії».

«Вчителя фізкультури підозрюють у педофілії. З цим звернулися батьки. Йдеться про четвертий клас! Коли почали розбиратися в ситуації, то виявилося, що цей чоловік раніше працював в іншій школі міста, звідки його звільнили після аналогічних звернень батьків», — написав Ломако.

Він додав, що на це буде відповідна реакція. Зокрема чернігівським освітянам потрібно скласти списки педагогічних працівників, яких звільнили з посад через подібну поведінку чи підозри в ній, без права доступу до шкіл. 

До слова, статеві злочини проти дітей є неприпустимими, аморальними, вони завдають невиправної шкоди психічному та фізичному здоров’ю жертви, писали в Міністерстві юстиції на початку січня 2021 року.

Тому в Україні створили так званий реєстр педофілів — Єдиний реєстр осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Витяг із реєстру можна отримати протягом 7 робочих днів із моменту подачі запиту. Однак коло тих, хто має на це право, обмежене.

Право на отримання інформації з реєстру мають керівники закладів освіти, охорони здоров?я чи інших установ, які здійснюють нагляд за дітьми, надають їм медичні, навчальні та соціальні послуги при найманні людини на роботу. Також керівники органів влади, місцевого самоврядування та особи, які бажають перевірити свою наявність у ньому.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: чернігів, розбещення, педофіли
В тему