28 Вересня 2023
Новини

Кого призначили новими заступниками міністра оборони

Кого призначили новими заступниками міністра оборони
Нових заступників міністра оборони Рустема Умєрова Кабмін призначив 27 вересня.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Юрій Джигир і Наталія Калмикова призначені заступниками міністра, а Катерина Чорногоренко — заступницею очільника Міноборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Джигир — заступник міністра фінансів, а Калмикова наразі є виконавчою директоркою Українського ветеранського фонду Мінветеранів. А Чорногоренко є проєктною менеджеркою Мінцифри.

Перед цим призначенням видання NV з посиланням на джерело у Кабміні писало, що на місце ексзаступника міністра оборони Віталія Дейнеги очільник Мінцифри Михайло Федоров лобіював Чорногоренко.

«Федоров хоче мати більший вплив на міністерство оборони. У нього не дуже складались відносини з попереднім керівництвом, тому він лобіював на місце Дейнеги людину, близьку до себе», — пояснило джерело NV з Кабміну.

Нагадаємо, Уряд 18 вересня ухвалив розпорядження про звільнення усіх заступників міністра оборони України, а також держсекретаря цього ж відомства. Зокрема тоді були звільненні Ганна Маляр, Віталій Дейнега.

Джерело hromadske у Міноборони пояснило, що, відповідно до статті 9 Закону України «Про центральні органи виконавчої влади», у разі звільнення міністра перший заступник міністра та заступники міністра звільняються з посад.

УП з посиланням на співрозмовників в уряді пише, що всі заступники написали заяви на звільнення добровільно після прохання Рустема Умєрова і більше на ці посади не повернуться. 

Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 3 вересня заявив, що вирішив провести заміну міністра оборони України. Сталося це після низки скандалів із закупівлями Міноборони.

Відтак 5 вересня Верховна Рада звільнила Олексія Резнікова з посади міністра оборони України. Він займав крісло очільника відомства майже два роки — з листопада 2021-го.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: міністерство оборони, кабінет міністрів
В тему