25 Вересня 2023
Новини

В Україну прибули перші танки Abrams

В Україну прибули перші танки Abrams
В Україну прибула перша партія американських танків Abrams.

Це сталося на кілька місяців раніше, ніж планувалося, і їх доставили для використання в контрнаступі України проти росії, - пише New York Times з посиланням на заяви двох американських посадовців, які говорили на умовах анонімності.

Більше Сполучені Штати планують відправити в найближчі місяці. Чиновники зазначили що ті танки, які були відправлені в Україну 23 вересня, були першими з 31, які адміністрація Джо Байдена пообіцяла надіслати. Посадовці не сказали, скільки з них наразі вже перебувають в Україні.

«Абрамси» поповнять арсенал танків, які Україна могла б використати, щоб просунутися на тимчасово окуповані росією території у східних і південних областях України.

Очільник Головного управління розвідки України Кирило Буданов попереджав, що Abrams можна буде розгортати для «дуже конкретних, добре продуманих операцій», аби росіяни їх не знищили.

«Абрамси» вже в Україні та готуються підсилити українські бригади, повідомив президент Володимир Зеленський із посиланням на інформацію міністра оборони Рустема Умєрова.

«Вдячний союзникам за виконання домовленостей! Шукаємо нові контракти, розширюємо географію постачання», — зазначив глава держави.

До слова, в січні президент США Джо Байден оголосив, що його країна відправить Україні 31 танк Abrams, аби сформувати танковий батальйон. Залежно від модифікації ці танки оснащені гарматою 105 мм або 120 мм, а також трьома кулеметами.

Загалом від початку 1980-х виготовили близько 9 тисяч одиниць цієї техніки. Більшість із них перебувала або перебуває на озброєнні США.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему