22 Вересня 2023
Новини

На Донеччині біля Кліщіївки - важкі бої в районі залізниці

На Донеччині біля Кліщіївки - важкі бої в районі залізниці

Важкі бої тривають у районі Кліщіївки на Донеччині, зокрема, поблизу залізниці, через яку відбувається постачання російських сил.

Про це повідомив керівник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в етері "Свобода.Ранок"

"Зараз там ідуть важкі бої в районі залізниці. Залізниця знаходиться також під постійними артилерійськими пострілами як їхніми, так і нашими. Не можна сказати, що вони контролюють прямо повністю залізницю. Про те і ми зараз намагаємося закріпитися аби повністю вже відбити у окупантів будь-які напрями просуватися на цьому напрямку і залізниця була наша", - зазначив Євлаш.

Раніше Євлаш заявляв, що ЗСУ взяли під вогневий контроль трасу Бахмут – Горлівка, через яку сили рф отримують постачання. Вогневий контроль "значно ускладнило логістику російських військ", – казав він.

За даними британської розвідки, звільнення Кліщіївки та Андріївки наблизило українські війська до одного з основних шляхів постачання до Бахмута.

"Однак росія продовжує утримувати залізничну колію, яка пролягає вздовж насипу між Кліщіївкою та Т 05-13, створюючи перешкоду, яку легко захистити", – йшлося в огляді від 20 вересня.

Нагадаємо, 17 вересня Сили оборони України підтвердили, що звільнили Кліщіївку,  що на південь від Бахмута.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) припустив, що звільнення Кліщіївки та Андріївки могло спричинити серйозну деградацію російських підрозділів, які за них воювали.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донецьк, війна з Росією
В тему