5 Липня 2023
Новини

Під Бахмутом у районі Кліщіївки захисники мають успіх

Під Бахмутом у районі Кліщіївки захисники мають успіх
Внаслідок наступу в районі Кліщіївки на Бахмутському напрямку Сили оборони України мають успіх. 

Про це повідомив речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов.

Він зазначив, що українські війська на північ і південь від міста Бахмут продовжують чинити тиск на окупантів, вибивають росіян із раніше захоплених рубежів. 

У районі Кліщіївки українські військові мають частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах. російські «військкори» вже заявили, нібито окупанти залишили Кліщіївку.

А втім, як зазначає Генштаб ЗСУ, війська рф чинять «потужний опір», застосовують резерви, зазнають великих утрат. Наразі тривають важкі бої. Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

До слова, за минулий тиждень, 26 червня — 2 липня, українські військовослужбовці загалом на півдні та сході звільнили ще понад 37 км² території.

На сході України внаслідок покращення оперативного положення та вирівнювання лінії фронту звільнену площу збільшено на 9 квадратних кілометрів. А на півдні за минулий тиждень звільнені території збільшено на 28,4 км². Загалом звільнена площа на півдні становить 158,4 км².

На сході тривають як наступальні, так і оборонні дії. Сили оборони рухаються на Бахмутському напрямку, а окупанти надалі ведуть наступ на Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. На півдні Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Так, лише 4 липня Міноборони відзвітувало, що на Бердянському напрямку українські військові просунулися в глибину оборони ворога до 2 кілометрів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: донецьк, війна з Росією
В тему