22 Вересня 2023
Новини

На Запорізькому напрямку захисники діють за останньою лінією оборони окупантів

На Запорізькому напрямку захисники діють за останньою лінією оборони окупантів
У західній частині Запорізької області українська бронетехніка нині перебуває за останньою лінією російських оборонних укрпілень.

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW), - hromadske.

Геолокаційні кадри, опубліковані 21 вересня, показують, що українська бронетехніка просувалася на південь від російських протитанкових ровів і загороджень «зуби дракона», які є частиною тришарової оборони, і вступила в обмежений бій безпосередньо на захід від Вербового (18 кілометрів на південний схід від Оріхова).

«Однак незрозуміло, чи збережуть українські сили ці позиції. Це перший спостережений випадок, коли українські сили використовують бронетехніку за межами російської тришарової оборони», — пояснюють в ISW.

Аналітики пояснюють, що присутність української бронетехніки за кінцевою лінією нинішнього російського оборонного шару вказує на те, що ЗСУ достатньо убезпечили свій прорив перших двох ліній цього шару, щоб провести техніку далі. Українські сили, імовірно, достатньо придушили російську артилерію й інші протитанкові системи в цьому районі.

Здатність України підводити бронетехніку до найпотужніших російських оборонних споруд і крізь них і керувати цією технікою поблизу підготовлених російських оборонних позицій є важливими ознаками прогресу в українському контрнаступі, наголосили в ISW.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: запоріжжя, війна з Росією
В тему

Останні матеріали