12 Вересня 2023
Новини

На Одещині ексдиякон упц мп відправляв ухилянтів за кордон під виглядом «місіонерів»

На Одещині ексдиякон упц мп відправляв ухилянтів за кордон під виглядом «місіонерів»
Колишнього диякона Одеської єпархії упц мп, який допомагав призовникам виїхати за кордон під виглядом «церковних місіонерів», затримали.

Про це повідомили в пресцентрі СБУ.

За даними слідства, ексдиякон за гроші допомагав громадянам призовного віку виїжджати до країн Євросоюзу як церковним клірикам. Для цього він підробляв «списки місіонерів», які нібито від імені керівника єпархії мають їхати за кордон у справах релігійної громади.

Потім чоловік подавав фальшиві документи до Держслужби з етнополітики та свободи слова з надуманою «аргументацією» про необхідність виїзду псевдокліриків за межі України, кажуть в СБУ.

Вартість одного «місця у списку» становила від 4,5 тисяч доларів — залежно від терміновості виїзду та фінансових можливостей клієнтів.

У такий спосіб ексдиякон намагався незаконно переправити за кордон шістьох потенційних призовників. Однак правоохоронці кажуть, що затримали його «на гарячому».

Під час обшуків за адресою проживання затриманого виявили комп’ютери, мобільні телефони та сім-картки із доказами схеми, а також готівку, одержану злочинним шляхом.

Ексдиякону упц мп повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Йому загрожує від 7 до 9 років ув'язнення з конфіскацією майна. Фігурант уже перебуває під вартою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: одеса, війна з Росією, упц мп, сбу
В тему