8 Вересня 2023
Новини

У Маріуполь приїхали китайські блогери

У Маріуполь приїхали китайські блогери

Група китайських блогерів незаконно прибула в тимчасово окупований Маріуполь, тому у відповідь МЗС ініціює заборону на в’їзд до України для всіх "гастролерів" з Китаю.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко та так званий глава окупованого Криму Сергій Аксьонов.

"За наявною інформацією, до тимчасово окупованого міста (Маріуполя - ред.) прибула група китайських блогерів. Їхній приїзд є незаконним. Він грубо порушує законодавство України, яке регулює перетин державного кордону іноземцями. … МЗС України ініціює заборону в‘їзду до України для всіх китайських "гастролерів", - зазначив Ніколенко.

Він наголосив, що Україна поважає територіальну цілісність Китаю і очікує від китайської сторони пояснень мети перебування китайських громадян в Маріуполі, а також шляху їхнього потрапляння до тимчасово окупованого українського міста. 

Ніколенко також опублікував відео виконання китайською "оперною співачкою" Ван-Фан пісні "Катюша" на руїнах драмтеатру в Маріуполі, в якому російська армія вбила понад 600 невинних людей.

Так званий глава окупованого Криму Сергій Аксьонов у четвер похвалився "делегацію з Китаю", яка, за його словами, приїхала на захоплений росією український півострів.

Він стверджував, що це були "представники медіа та сфери культури КНР", з якими він обговорив "питання туризму". Як сказав Аксьонов, вони нібито повідомили йому, що до Криму "готові приїжджати туристи з КНР". Також він заявляв, що вони домовились про візит до Криму китайських бізнесменів.

Нагадаємо, в 2021 створене росіянами "міністерство курортів і туризму Криму" видало за "делегацію з Китаю" групу торгашів з московських оптових ринків. Це виявили російські ЗМІ під час аналізу реєстрів юросіб. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь, китай
В тему

Останні матеріали