8 Вересня 2023
Новини

«Необхідне перемир'я»: Маск підтвердив зрив операції ЗСУ біля Криму

«Необхідне перемир'я»: Маск підтвердив зрив операції ЗСУ біля Криму

Скандал, що виник через відмову підтримати у 2022 році військову операцію ЗСУ проти Чорноморського флоту рф в окупованому Криму, прокоментував очільник SpaceX Ілон Маск.

У соцмережі X (колишній Twitter) уточнив, що не вимикав супутниковий зв’язок Starlink для дронів-камікадзе ЗСУ на Чорному морі, а відмовився його там вмикати на запит України, пише УНІАН.

Саме тоді росіяни захопили неушкоджені екземпляри українських аквадронів, які прибило до берега з невідомої причини.

У мікроблозі бізнесмена Маріо Новфала Маск зазначив, що «був екстрений запит від державних органів України на активацію Starlink на всьому шляху до Севастополя». Однак він відповів у Київ відмовою через побоювання «ескалації конфлікту».

Як відомо, SpaceX надала Україні доступ до супутникового зв’язку Starlink одразу після повномасштабного вторгнення. Перші термінали були активовані 26 лютого 2022 року.

Минулого року SpaceX звернулася до Пентагону з проханням профінансувати майбутню роботу терміналів в Україні. Компанії доводиться витрачати гроші не тільки на забезпечення безперебійного зв’язку, а й на кіберзахист від російських хакерів, які постійно намагаються зламати систему.

Ілон Маск раніше зізнавався, що дуже боїться ескалації конфлікту і початку Третьої світової війни.

Зазначений скандал виник через те, що Уолтер Айзексон у новій біографії Маска написав, нібито бізнесмен таємно відключив роботу Starlink біля узбережжя Криму, щоб зірвати атаку України підводними дронами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ілон маск, крим, війна з Росією
В тему

Останні матеріали