6 Вересня 2023
Новини

У Ковелі будують житло для переселенців: що відомо

У Ковелі будують житло для переселенців: що відомо

У Ковелі реалізовують два проєкти будівництва і реконструкції житла для внутрішньо переміщених українців. Всього мають збудувати сотню квартир для переселенців.

Про це розповів Суспільному заступник начальника житлово-комунального господарства Ковельської міської ради Сергій Ніколайчук.

Проєкт реконструкції житла від НЕФКО

На вулиці Драгоманова, 17 у Ковелі відбувається реконструкція двох приміщень під багатоквартирні житлові будинки. Це будуть два будинки триповерховий і двоповерховий, – каже Сергій Ніколайчук. З його слів, на одному з об'єктів роботи виконали на 50%.

"Раніше ці будівлі пустували. Після реконструкції тут буде 24 квартири з меблями та з побутовою технікою. В одному з приміщень добудували поверх, поштукатурили стіни, провели сантехніку", — розказує майстер Василь Возняк.

Проєкт реконструкції вартує мільйон 200 тисяч євро, це грантові гроші, розповідає перший заступник Ковельського міського голови Тарас Яковлев.

Будівництво житла для переселенців у Ковелі

Інший проєкт передбачає будівництво 64 квартир. Роботи розпочнуть з весни наступного року, – говорить комунальник Сергій Ніколайчук. З його слів, будуватимуть п'ятиповерховий будинок на вулиці Володимира Кияна, 49а, будуватимуть за європейські гроші. Зараз триває етап розробки проєктно-кошторисної документації.

Зі слів першого заступника Ковельського міського голови Тараса Яковлева, нове будівництво, попередньо, вартуватиме чотири мільйони євро.

"Квартири будуть комунальні, їх даватимуть в безплатне користування на певний період, щоб внутрішньопереміщені українці освоїлися, обжились і знайшли роботу", – говорить Тарас Яковлев.

Станом на 4 вересня на Волині зареєстровані 50 тисяч 80 внутрішньо переміщених українців, — розповіла директорка департаменту соцзахисту населення області Оксана Гобод.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ковель, Волинь, війна з Росією, Відео T1.ua
В тему

Останні матеріали