5 Вересня 2023
Новини

ВРУ повернула електронне декларування для чиновників: є але

ВРУ повернула електронне декларування для чиновників: є але

Для посадовців держави та місцевого самоврядування Верховна Рада відновила електронне декларування.

Ухвалення відповідного законопроєкту №9534 у другому читанні та в цілому підтримали 329 народних депутатів на пленарному засіданні у вівторок, повідомив член фракції "Голос" Ярослав Железняк.

"Щодо врахованих правок: правка №1 уточнює перелік посадових осіб юридичної особи публічного права, які підпадають під антикорупційне законодавство (246 голосів), правка №246 - про те, що якщо вказали майно в одному розділі, а не вказали в іншому, то це не вважається злочином (247 голосів), правка №277 - якщо майно декларується декілька років і його вже раз перевірили, то не можна повторно перевіряти (239 голосів), головна правка №371- про відкриття декларацій - не набрала голосів (199 – за)", - написав парламентарій у своєму телеграм-каналі.

Раніше перший заступник голови комітету з питань антикорупційної політики Ярослав Юрчишин (фракція "Голос") зазначав також, що в законопроєкті враховано, що військовослужбовці, окрім представників військово-лікарської комісії та територіального центру комплектування, полонені, громадяни на тимчасово окупованих територіях не повинні подавати декларації до закінчення воєнного стану або деокупації території.

Як повідомлялося, електронне декларування для чиновників Верховна Рада скасувала навесні 2022 року на час дії воєнного стану у зв'язку з повномасштабним вторгненням російської федерації в Україну.

Ухвалення закону про відновлення декларування необхідне Україні для початку переговорів про вступ до Європейського Союзу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: вру, декларація
В тему

Останні матеріали