2 Вересня 2023
Новини

Роздавав вірянам проросійські листівки: на Житомирщині настоятель церкви упц мп отримав підозру

Роздавав вірянам проросійські листівки: на Житомирщині настоятель церкви упц мп отримав підозру
Правоохоронці повідомили про підозру настоятелю церкви Овруцько-Коростенської єпархії упц мп, що на Житомирщині. 

Про це повідомила Служба безпеки України.

Він, за даними слідства, розпалював релігійну ненависть і роздавав парафіянам проросійські листівки.

Клірик масово поширював прокремлівські брошури серед священників і вірян релігійної громади Житомирщини. Листівки зображували війну в Україні як «внутрішній громадянський конфлікт» і заперечували збройну агресію рф проти України.

Також, як стверджують слідчі, тексти друкованої продукції ображали релігійні почуття українців, принижували погляди вірян інших конфесій і формували ворожі настрої до них.

Правоохоронці встановили, що настоятель церкви розповсюджував листівки за вказівкою свого митрополита, якому СБУ раніше вже повідомила про підозру в злочинах проти України. Слідчі виявили проросійські «агітки» навесні 2022 року та під час обшуків на території місцевої єпархії УПЦ МП у червні цього року.

Проведені експертизи підтвердили, що вилучена продукція містить провокативні висловлювання щодо священників, вірян і прибічників інших конфесій. Також зміст деяких листівок популяризував кремлівський «погляд» на історію України.

На підставі зібраних доказів настоятелю храму оголосили підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України. Йому може загрожувати штраф від 8500 до 17000 гривень, або навіть ув'язнення на строк від 2 до 5 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: житомир, війна з Росією, упц мп, сбу
В тему