27 Серпня 2023
Новини

У Румунії вибухнула АЗС: є загиблі та поранені

У Румунії вибухнула АЗС: є загиблі та поранені
У Румунії, у містечку Креведія, декілька разів вибухнула автозаправна станція. 

Унаслідок вибухів загинули двоє людей, ще 57 — поранені. Серед постраждалих — 39 пожежників, які прибули гасити вогонь після першого вибуху. Про це повідомив Департамент із питань надзвичайних ситуацій Румунії. 

Напередодні, 26 серпня, на АЗС, яка розміщена на автомагістралі DN 1A пролунав вибух. Тоді перекрили рух дорогою та скерували на допомогу пожежні машини та машини швидкої допомоги.

У коментарі румунській телекомпанії Digi24 мер Креведії Петре Флорін повідомив, що ця автозаправна станція не мала дозволу на продаж палива. Однак компанія продовжувала свою роботу. Відтак, із його слів, вибух стався, імовірно, через зріджений газ, який розміщувався на станції. 

Посадовець зазначив, що попри заборону на АЗС перебували 6 резервуарів по 10 тисяч літрів газу, 2 з яких були заповнені. Пізніше сталися ще 2 вибухи — на місце прибули рятувальники. У ніч проти 27 серпня стало відомо, що від вибуху загинула 1 людина, ще 57 постраждали, зокрема 39 пожежників і 4 правоохоронців.

Місцева влада повідомила, що серед постраждалих щонайменше 10 людей мають серйозні опіки, із них 4 планують відправити на лікування за кордон. Ще приблизно 3 тисячі людей у радіусі 800 метрів від автозаправної станції довелося евакуювати через загрозу ще одного вибуху.

Румунія залучила Механізм цивільного захисту Європейського Союзу, який дозволяє передати поранених за кордон. Так, відомо про перевезення декількох пацієнтів до Бельгії. Пізніше очільник Департаменту з питань надзвичайних ситуацій Раед Арафат повідомив про ще одну загиблу. Нею виявилася дружина загиблого від першого вибуху. У неї було 95% опіків тіла. 

Президент Румунії Клаус Йоганніс назвав вибухи трагедією та наголосив на необхідності провести розслідування. 

«Нова трагедія вразила Румунію цього вечора, і я глибоко засмучений тим, що є загиблі внаслідок вибухів у Креведії. Висловлюю співчуття сім'ям загиблих і бажаю якнайшвидшого одужання постраждалим», — написав він у Facebook. 

Згодом прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку про відправлення ще двох постраждалих до Мілану в Італії. Також він зазначив, що вже розпочалися слухання стосовно трагедії в Генпрокуратурі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Румунія, азс, пожежа, вибух
В тему