27 Серпня 2023
Новини

Підтвердили загибель пригожина та його «правої руки»

Підтвердили загибель пригожина та його «правої руки»
Проведення молекулярно-генетичних експертиз завершили фахівці в межах розслідування катастрофи літака у Тверській області росії. 

Дослідження зокрема підтвердило загибель засновника приватної військової компанії «Вагнер» євгена пригожина. Про це повідомили в Слідчому комітеті російської федерації.

Там указують, що завдяки експертизі вдалося встановити особи всіх 10 загиблих. Вони, мовляв, відповідають списку, заявленому в польотному листі.

Раніше «Росавіація» опублікувала список людей, які повинні були перебувати на борту. Ішлося про сімох пасажирів, серед яких були пригожин, Уткін та інші їхні соратники. Також у літаку перебував екіпаж, який складався з трьох людей.

Нагадаємо, 23 серпня у Тверській області росії впав приватний літак. Попередньо, він належав власнику приватної військової компанії «Вагнер» євгену пригожину.

За даними Міністерства з надзвичайних ситуацій рф, літак Embraer Legacy впав поблизу села Куженкіно, що між Твер'ю та Великим Новгородом. На борту було 10 людей, із них 3 — члени екіпажу. Усі, хто перебував на борту, загинули. 

Наближений до ПВК «Вагнер» Telegram-канал стверджує, що літак збила російська протиповітряна оборона. Місцеві жителі перед падінням літака нібито чули два вибухи, властиві ППО. 

Федеральне агентство повітряного транспорту росії опублікувало імена тих, хто був на повітряному судні. Серед них були зазначені пригожин та командир ПВК «Вагнер» Дмитро Уткін. Як пише російський Telegram-канал Baza, із пригожиним летів також його заступник Валерій Чекалов.

24 серпня наближений до ПВК «Вагнера» Telegram-канал заявив, нібито Уткіна та пригожина упізнали в морзі. Останнього — за відсутністю пальця.

Відтак під час слідчих дій на місці аварії виявили тіла десяти загиблих. Слідчі запланували молекулярно-генетичні експертизи, щоб установити особи загиблих.

читайте

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, літак
В тему