26 Серпня 2023
Новини

Нова українська ракета знищила російський комплекс С-400 в Криму

Нова українська ракета знищила російський комплекс С-400 в Криму
У тимчасово окупованому Криму 23 серпня пускову установку російського ЗРК С-400 «Тріумф» знищили новою українською ракетою.

Про це розповів секретар Ради нацбезпеки й оборони Олексій Данілов в етері «Українського Радіо».  

«Це наш новий виріб, який показав себе абсолютно бездоганно», — заявив Данілов.

Він запевнив, що ця ракета є «абсолютно сучасною», її розробили за програмою оборонно-промислового комплексу, яку започаткували у 2020 році.

В окупованому Криму поблизу села Оленівка на мисі Тарханкут пролунав вибух. Унаслідок вибуху повністю знищено саму установку С-400 «Тріумф», встановлені на ній ракети та особовий склад. 

Нагадаємо, за розвідданими України, унаслідок нещодавніх атак дронами на військові аеродроми «Сольці» Новгородської області та «Шайківка» Калузької області рф було знищено один російський бомбардувальник, іще чотири — пошкоджено.

Moscow Times писало, що внаслідок українських диверсій та атак було знищено та пошкоджено більш ніж десяток російських літаків і вертольотів на авіабазах у Білорусі, тимчасово окупованого Криму, Рязані, Енгельсі, Новосибірській та Псковській областях. За даними джерел видання, питання диверсій обговорювалося на нарадах президента рф володимира путіна із силовиками, і останні «клялися», що такого більше не станеться, але стовідсоткову гарантію ніхто дати не зміг.

Представник ГУР Андрій Юсов пояснював, що «полювання» на російську стратегічну авіацію є складним перманентним процесом, який відбувається впродовж усього часу повномасштабної війни.

«Зрозуміло, що це комплексна робота. Ми не коментуємо, хто це зробив, але констатуємо, що це складний процес в умовах повномасштабного вторгнення», — сказав він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: крим, війна з Росією
В тему