26 Серпня 2023
Новини

На Житомирщині в авіатрощі загинув відомий льотчик Джус: ДБР почало розслідування

На Житомирщині в авіатрощі загинув відомий льотчик Джус: ДБР почало розслідування

На Житомирщині увечері 25 серпня унаслідок зіткнення двох українських літаків загинули відомий пілот з позивним "Джус" та ще двоє льотчиків.

Про це інформують співрозмовники УП у Збройних силах та правоохоронних органах, знайомий Джуса Павло Поцелуєв та волонтерка Меланія Подоляк у соцмережах.

За даними джерел УП, у Житомирському районі зіткнулися навчальні літаки Л-39, троє пілотів загинули.

Інформацію про загибель Джуса повідомив Поцелуєв.

У командуванні Повітряних сил ЗСУ зазначили, що офіційний коментар буде пізніше з огляду на певні обставини та розпочате слідство. 

"Ти мріяв про F-16 і дочекався новин про їхню передачу. Ти кохав свою пташку і буквально жив небом. Наше знайомство не було довгим, проте я вдячний тобі за важливі життєві уроки та драйв, який обов'язково залишиться в Повітряних Силах та стане рушієм важливих змін вже для нового покоління пілотів. Вічна пам’ять, Джусе. Тепер ти буквально триматимеш наше небо", - зазначив Поцелуєв.

Довідково: Джус (Андрій Пільщиков) служив льотчиком винищувача МіГ-29.

З початком широкомасштабного російського вторгнення захищав небо України. Брав участь у повітряній обороні Києва.

В інтерв'ю The Washington Post, Financial Times CNN, Fox News BBC News закликав західних партнерів надати Україні сучасні винищувачі.

ДБР вже почало розслідування.

Пізніше стало відомо, що за даними слідства, 25 серпня на Житомирщині під час польоту у небі зіштовхнулися два навчально-бойові літаки моделі Л-39.

В результаті трагедії загинули три пілоти Повітряних сил.

Повітряники підтвердили загибель відомого пілота 40-ї бригади тактичної авіації на позивний Juice. Причини катастрофи встановлюються.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, здійснюється огляд місця події, допитуються свідки, призначено комплекс експертиз, які будуть проведені у кримінальному провадженні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: житомир, літак, авіакатастрофа
В тему

Останні матеріали