21 Серпня 2023
Новини

Батьків і 5-річного братика відправив у Луцьк, а сам пішов воювати: захиснику Олександру Грунову просять присвоїти Звання Героя України

Батьків і 5-річного братика відправив у Луцьк, а сам пішов воювати: захиснику Олександру Грунову просять присвоїти Звання Героя України

Захиснику Олександру Грунову просять посмертно присвоїти Звання Героя України.

Відповідну петицію 31 липня зареєструвала Діана Грунова.

«Шановний Пане Президенте! Наша родина також наважилася звернутись до Вас, щоби присвоїти звання Героя України та орден «Золота зірка» нашому Герою: Грунову Олександру Олександровичу, 12.02.2003 р.н., солдат в.ч. 0336, (посмертно), який загинув 05.11.2022 р., захищаючи свободу та незалежність нашої держави!

Ця війна поріднила нас, тих, хто живе в прифронтовому Харкові і нас, які живуть в глибокому тиловому Луцьку. Поріднила і забрала молодого патріота нашої держави - нашого 19 річного Сашу!

З перших днів війни він шукав усі можливі шляхи потрапити на фронт захищати нашу країну! Відправивши маму з татом і маленького п?ятирічного братика Костіка в Луцьк, сам пішов добровольцем в спецпідрозділ «Кракен». Взяв в руки кулемет, навчився досконало володіти ним, і не один десяток ворогів поклав в бою!

Завжди перший, безстрашний, він виконував усі поставлені перед ним завдання. Заходив із своїм кулеметом туди, де старші і досвідчені воїни не змогли дійти!

Зі слів командира, для Саши не було не виконаних завдань! Завдяки своїй наполегливості, сміливості, він завжди чітко виконував поставлені завдання!

Зростаючи в російськомовному середовищі, Сашко усім серцем любив Україну, вивчав її історію, читав розповіді УПА, слухав їх пісні.

Не маю права вживати слово «дитина», бо попри такий юний вік, цей мужній воїн усі 8 місяців боронив нашу державу і головним меседжем його було: ми виженемо ту нечисть з нашої землі! А якщо мені судиться за це загинути, то значить так потрібно!
І судилося!

Останній свій бій він прийняв в с. Новоселівське Луганської області. Вибили ворога, закріпилися, Сашу легко поранило. Сів в автобус для евакуації. Командир на сто відсотків впевнений, що всі в безпеці! Але, як справжній Герой, Саша вийшов з автобуса і звільнив місце важкопораненому, а сам залишився, чітко розуміючи, що ворог близько і допомоги немає звідки чекати.

Заховалися з побратимом в погребі, бо русня накриває артобстрілом! І того чорного дня він назавжди залишився дев?ятнадцятирічним Героєм України!

За такими, як Саша, майбутнє нашої держави! Таких, як він, не можна не пам?ятати!

А тому, дуже просимо Вас присвоїти звання Героя України, щоби світла пам?ять про Грунова Олександра не згасла на майбутні покоління!

Слава Україні!
Героям Слава!» - йдеться в петиції.

Наразі з 25 000 необхідних голосів є 3073. До кінця збору підписів залишилося 72 дні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, харків, луцьк, петиція, луганськ
В тему

Останні матеріали