13 Серпня 2023
Новини

путін готується до ще більшої війни

путін готується до ще більшої війни

кремлівський диктатор не виключає збройних зіткнень із країнами НАТО, зазначив Дмитро Лубінець.

Дії глави кремля путіна вказують на те, що він не шукає виходу з війни в Україні, а готується до ще більшої.

Таку думку український омбусмен Дмитро Лубінець висловив у Facebook.

Омбудсмен зазначив, що президент рф нещодавно вніс до держдуми законопроєкт, відповідно до якого скасовується необхідність повідомити міжнародні організації, наприклад ООН чи Раду Європи, про введення або припинення дії військового/надзвичайного стану в росії.

"Цим країна-агресор у черговий раз порушує вимоги Конвенції про захист прав людини та основних свобод! Окрім того, поправки у законі дозволять керівництву РФ репресувати росіян без огляду на міжнародне гуманітарне право. Про що це говорить? Президент РФ не шукає виходу з війни в Україні, а готується до ще більшої. Ба більше – не виключає збройних зіткнень із країнами НАТО", - написав Лубінець.

За його словами, санкції проти Росії та надання зброї Україні – така відповідь міжнародної спільноти має бути на умисне ігнорування Росією норм міжнародного гуманітарного права.

"Міжнародній спільноті необхідно серйозно підготуватись до загроз, які йдуть з Росії. А західним партнерам – ввести додаткові санкції проти Росії та надати додаткове озброєння Україні, щоб зупинити російську військову експансію. Агресія РФ продемонструвала, що злочинний режим вищого керівництва Росії не зупиниться в Україні, а може розпочати ще більш криваву війну в Європі", - зазначив омбусмен.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, володимир путін, нато
В тему