12 Серпня 2023
Новини

Коли в Україні пригріє до 37 градусів

Коли в Україні пригріє до 37 градусів

Вже незабаром в Україні очікується спекотна та сонячна погода. Подекуди навіть буде 37 градусів тепла. Про це повідомляла синоптикиня Наталка Діденко.

Діденко зазначила, що з понеділка літо схаменеться і знову організує спеку та сонячну погоду.

І наступними вихідними, 19 – 20 серпня, стовпчики термометрів знову перемахнуть через атмосферний тин у бік градусних 30-ток,

– додала синоптикиня.

Також зауважила, що у другій половині наступного тижня в Україні очікується +30...+35 градусів. Ба більше, у південних та східних областях +35...+37.

До речі, 7 серпня 2023 у Києві зафіксували новий температурний рекорд. Так, за даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, ніч на 6 серпня у столиця виявилася найтеплішою. Так, температура повітря не опустилася нижче, ніж +21,2 градуса.

Цікаво, що вже вранці Київщину почало накривати грозами й дощем. У селі Морозівка блискавка влучила у будинок і спричинила пожежу. До слова, це був не один випадок. Зокрема, у Вишгородському районі через влучання блискавки загорілася господарська споруда.

Зверніть увагу! Попереднє рекордне значення температури зафіксували ще у 13 років тому – у 2010-му. Тоді вона сягнула +21,0 градус тепла, що на 0,2 градуса менше, аніж новий рекорд.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, прогноз погоди, погода
В тему