11 Серпня 2023
Новини

Обстріл готелю в Запоріжжі: що відомо

Обстріл готелю в Запоріжжі: що відомо
Внаслідок російського ракетного удару по готелю в Запоріжжі кількість постраждалих зросла до 16 людей. 

Про це йдеться у повідомленнях голови Запорізької обласної військової адміністрації Юрія Малашка та ООН.

В ООН заявили, що використовували цей готель для підтримки мирних жителів, які постраждали від війни.

Малашко зазначив, що загиблих могло бути більше, якби люди проігнорували сигнал повітряної тривоги. За його словами, рятувальники ДСНС перевіряють «кожний куток» у будівлі, яка постраждала від атаки росіян.

Водночас речник Управління ООН з координації гуманітарних справ (УКГП) Савіано Абреу заявив, що він приголомшений звісткою про обстріл. За його словами, співробітники ООН та працівники з неурядових організацій використовували готель для підтримки постраждалих від війни.

Зокрема, він розповів, що у готелі розташовувалася база ООН по роботі з евакуації цивільних жителів із комбінату «Азовсталь» у Маріуполі в травні 2022 року.

«Кількість невибіркових ударів, через які завдається шкода цивільній інфраструктурі та через які гинуть та зазнають поранення мирні жителі, досягла неймовірних обсягів. І вони є порушенням міжнародного гуманітарного права», — заявив Абреу.

Він закликав росію в «ім’я людяності» дотримуватися своїх зобов’язань згідно з міжнародним гуманітарним правом і негайно припинити невибіркові удари по Україні.

Нагадаємо, ввечері 10 серпня, близько 19:20, росіяни атакували ракетою «Іскандер-К» готель у Запоріжжі. Станом на 23:40 відомо, що внаслідок удару загинула жінка та постраждали ще 16 людей. Серед них — трирічна дівчинка і чотирнадцятирічний хлопець.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що українські воїни, які знищують окупантів, наближають відплату.

«Україна вистоїть. російський терор неминуче програє», — наголосив голова держави.

Цей обстріл стався після того, як напередодні, 9 серпня, російські війська атакували житловий масив у Запоріжжі. Тоді ракета влучила на територію храму Православної церкви України, зруйнувавши сакральну будівлю та пошкодивши магазини поблизу.

Загинули троє людей: 43-річний чоловік та дві дівчини 19 та 21 років. Серед дев'яти поранених – 11-місячна дитина.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: запоріжжя, війна з Росією
В тему