10 Серпня 2023
Новини

Найгарячіший етап суперечки Польщі з Україною вже у минулому, - Павел Шрот

Найгарячіший етап суперечки Польщі з Україною вже у минулому, - Павел Шрот

Покращення відносин з Україною після дипломатичного скандалу, який спалахнув на початку серпня, побачили в канцелярії президента Польщі Анджея Дуди.

Таку думку висловив голова канцелярії Павел Шрот в інтерв'ю Польському радіо, - пише Слово і Діло.

За його словами, найгарячіший етап суперечки вже пройдений, а особисте запрошення на переговори в Саудівській Аравії, яке українська сторона направила міністру Марцину Пшидачу, свідчить про позитивну динаміку відносин.

«Думаю, це не єдина суперечність між нами, і в майбутньому вони, звичайно, з'являтимуться. До цього потрібно підходити спокійно, працювати у напрямку їх вирішення, щоб відносини між нашими країнами були хорошими і ставали кращими», – сказав Шрот.

Нагадаємо, напруженість між Україною та Польщею виникла на ґрунті питання про експорт зерна: Польща має намір продовжити ембарго на ввезення українського зерна. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав це недружнім кроком.

А на початку серпня Міністерство закордонних справ викликало посла Польщі Бартоша Ціхоцького через висловлювання голови канцелярії президента Анджея Дуди про нібито невдячність України за допомогу. Виклик посла обурив прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького.

Президент Володимир Зеленський прокоментував скандал та зазначив, що важливо не дати політичним моментам зіпсувати відносини між народами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: польща, Україна
В тему

Останні матеріали