9 Серпня 2023
Новини

Скаргу на заставу ексдиректору «Волиньторфу» розгляне Апеляція ВАКС

Скаргу на заставу ексдиректору «Волиньторфу» розгляне Апеляція ВАКС

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду Cкаргу на запобіжний захід, обраний trcдиректору держпідприємства «Волиньторф» Сергію Голоюху, якого НАБУ і САП підозрюють у заволодінні майже 6 млн грн, розгляне Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду.

Про це йдеться в рішенні АП ВАКС від 7 серпня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив Голоюху запобіжний захід у вигляді 402 600 грн застави з покладанням низки обов'язків. Його захисник подав скаргу на це рішення.

«Призначити розгляд апеляційної скарги захисника підозрюваного (Сергія Голоюха – ред.) на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 17 липня 2023 року про застосовування запобіжного заходу стосовно підозрюваного (Сергія Голоюха – ред.) у вигляді застави у відкритому судовому засіданні в приміщенні АП ВАКС на 11:00 16 серпня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексдиректору ДП «Волиньторф» Сергію Голоюху та керівнику приватної компанії. Досудовим розслідуванням встановлено, що для заволодіння майном ДП наприкінці 2013 - початку 2014 року колишній директор «Волиньторфу» уклав три договори на купівлю цінних паперів за кошти державного підприємства у сумі 5,57 млн грн. При цьому в день придбання указані цінні папери були одразу продані керівником ДП, але кошти від їх продажу до державного підприємства так і не надійшли.

Слідством зібрані достатні докази, які свідчать про те, що указані особи незаконно заволоділи вищевказаними коштами під виглядом виконання угод із цінними паперами, використовуючи рахунки низки юридичних осіб.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, Корупція
В тему

Останні матеріали