9 Серпня 2023
Новини

На Волині судили пенсіонера, який виправдовував збройну агресію росію

На Волині судили пенсіонера, який виправдовував збройну агресію росію

Житель села Конюхи Володимирського району заявляв, що Україна сама вирішила воювати з росією на своїй території.

Також під час суперечки в магазині зловмисник звинувачував Україну в ракетному ударі по вокзалу в Краматорську, який здійснили російські окупанти 8 квітня 2022 року. Про це йдеться у вироку Локачинського районного суду Волинської області, повідомляє ZAXID.NET.

"Обвинувачений, перебуваючи у приміщенні магазину, виправдовуючи, визнаючи правомірною, заперечуючи збройну агресію російської федерації проти України, розпочату у 2014 році, вчинив кримінальне правопорушення проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, передбачене ч. 1 ст. 436-2 КК України", – кажуть у суді.

Інцидент стався 9 квітня 2022 року у сільському магазині. Кілька жінок обговорювали російські злочини, зокрема те, що росіяни вбили багато людей у Бучі, ґвалтували жінок. 

Пенсіонер стверджував, що то не росіяни зробили, і що "наші теж гвалтують". Також чоловік казав, що українці "вирішили воювати проти росії", тому їм варто було йти на російську сторону, а не в Україні "творити чудеса".

Також пенсіонер казав: "Вчора в Краматорську вистрілила. Куда встрілила та ракета, українська?....Ну вона ж не з росії прилетіла, а із Києва прилетіла ракета".

До магазину викликали голову сільради. Також на відео записали антиукраїнські висловлювання чоловіка, які потім передали правоохоронцям. Сам пенсіонер не визнає свою провину і каже, що "відгавкувався" на незрозумілі питання односельчан. 

За його словами, він зайшов у магазин, щоб купити одеколон "Красная Москва". Інші відвідувачі побачили, що він купує такий товар, і почали дискусію. Він пояснював їм, що цей одеколон вироблений у Львівській області, але односельчани нібито почали з нього насміхатись. 

"Він завжди був проти війни. Він вважає, що має бути мир і з росією потрібно домовлятися. Вважає, що оскільки "Україна почала пресувати", тому й почалась війна. А потрібно було укласти мир. Саме Україна своєю риторткою розпочала війну, зокрема виправданням УПА", – цитують пенсіонера в суді.

Чоловік підтвердив, що сказав, нібито у Краматорськ ракета прилетіла з Києва. Однак він каже, що його неправильно зрозуміли, і він "мав на увазі, що дуже легко відстежити, звідки прилетіла ракета".

Зрештою, суд визнав чоловіка винним і спочатку призначив покарання у виді позбавлення волі на 2 роки.

Але потім покарання замінили на 1 рік іспитового строку. Також з прихильника росії стягнули 2389 грн 80 коп за проведення судової лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: володимир-волинський, війна з Росією, суд, пенсіонери
В тему