0 0000
Новини

Bitcoin оновив абсолютний рекорд

Bitcoin оновив абсолютний рекорд

Курс криптовалюти Bitcoin оновив історичний рекорд і перевищив 5,1 тисячі доларів за одиницю. Про це свідчать дані торгів. Лише за одну добу він виріс на 7,15%.

Відтак, Bitcoin повністю відіграв падіння, викликане забороною китайської влади на торгівлю цифровою валютою на території країни з 30 вересня.

На фоні Bitcoin зростає і друга за популярністю криптовалюта – Ethereum. За останню добу Ethereum виріс на 3,14% і становить 306,8 долара за одну одиницю.

Довідково:

Що таке Bitcoin? Якщо буквально – це файли, котрі всі почали добувати, продавати та обмінювати на гроші. Біткоіни обмінюють на товари, послуги. Використовується коротке позначення BTC. Оборот біткоінів нагадує економічну або математичну гру, де існують свої правила, кількість ресурсів і умови їх отримання. Процес схожий на видобуток нафти – що довше люди її добувають, то менше її залишається і складніше шукати.

Сатосі Накамото створив перше програмне забезпечення для біткоінів. Ще 2008 року Накамото опублікував статтю, в якій описав усі принципи роботи криптовалюти. Але Сітосі Накамото – вигаданий псевдонім. Справжня особа людини, яка стоїть за цим псевдонімом, досі не розкрита. 

Кількість біткоінів заздалегідь відома і обмежена. Але засмучуватися не варто, біткоінів вистачить на всіх, оскільки їх можна ділити. Найменша частина біткоіна названа "Сатоши", на честь свого засновника, і дорівнює 0,00000001 BTC.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему