2 Серпня 2023
Новини

На Одещині військовий бухгалтер привласнював зарплати морпіхів

На Одещині військовий бухгалтер привласнював зарплати морпіхів
На Одещині в одному з окремих батальйонів морської піхоти Збройних сил викрили масштабну схему розкрадання бюджетних коштів.

Там військовий бухгалтер привласнив понад 10 млн грн із зарплатного фонду бійців. Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, незаконну діяльність організував бухгалтер фінансово-економічного підрозділу військової частини. Він нараховував зарплату і премію на рахунки своїх знайомих, які не входять до складу батальйону і взагалі не проходять службу у ЗСУ.

В СБУ зазначили, що завдяки схемі фігурант придбав авто преміумкласу. Загалом він, за версією слідства, розікрав більш ніж 10 млн грн бюджетних коштів.

Під час обшуків за місцем роботи і проживання бухгалтера виявили автомобіль Audi Q7, коштовні гаджети і побутову техніку, які він придбав за вкрадені гроші. Також знайшли майже 2,5 млн привласнених гривень на банківських картках його знайомих, яким посадовець нібито надав кошти у борг. А ще у фігуранта виявили бойову гранату РГО, яку направили на експертизу.

Слідчі розповіли, що посадовець вносив недостовірну інформацію до зарплатних відомостей та списків на преміювання особового складу військової частини. Щоб отримати доступ до спеціальних бухгалтерських програм, він використовував електронний ключ, який безпідставно отримав від начальника фінансово-економічної служби батальйону.

Потім фальсифіковані відомості фігурант подавав до обласного управління Держказначейства для нарахування замовлених коштів як зарплати і премії для військовослужбовців і працівників військової частини.

Військовому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 8 років тюрми. Наразі розв'язується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: одеса, війна з Росією
В тему