2 Серпня 2023
Новини

Рабіновича заочно відправили під варту

Рабіновича заочно відправили під варту
Заочно за держзраду під варту відправили співголову нині забороненої партії «Опозиційна платформа - За життя» Вадима Рабіновича. 

Відомо, що він переховується в Ізраїлі. Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

За клопотанням ДБР 1 серпня Печерський суд Києва обрав колишньому народному депутатові Вадиму Рабіновичу запобіжний захід у вигляду тримання під вартою.

Нагадаємо, правоохоронці повідомили про підозру в держзраді Рабіновичу 26 липня. За даними слідства, він розповсюджував серед населення та політичного керівництва країн ЄС антиукраїнську пропагандистську інформацію. Ця діяльність Рабіновича допомагала керівництву росії досягати своїх військово-політичних цілей і забезпечувала рф ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Тепер Рабіновичу може загрожувати до 15 років тюрми, але наразі підозрюваний переховується за кордоном. У березні минулого року, оголошуючи про призупинення дії ОПЗЖ, Рабінович казав, що перебуває в Ізраїлі. Він запевняв, що поїхав туди «на офіційне запрошення парламенту Ізраїлю на зустріч із парламентарями». Та після хвороби й операції «не повністю працездатний».

«З першого дня воєнних дій ? у контакті з посольством України! Роблю все, що можу! Думаю, що посол України краще може розповісти про мої дії в цій ситуації. Не маючи змоги бути сьогодні в Україні, я намагаюся бути корисним там, де зараз перебуваю», ? йшлося в заяві Рабіновича.

У ДБР зазначили, що Рабіновичу повідомили про підозру, шляхом скерування запиту про міжнародну допомогу до Ізраїлю. Тобто, правоохоронці знають, що він перебуває на території саме цієї країни.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дбр
В тему

Останні матеріали