28 Липня 2023
Новини

На росії медведчук зареєстрував антиукраїнську громадську організацію

На росії медведчук зареєстрував антиукраїнську громадську організацію

Антиукраїнську громадську організацію «Другая Украина» у росії офіційно зареєстрував колишній народний депутат Віктор Медведчук, звинувачений у державній зраді.

Про це повідомляє проєкт «Схеми» із посиланням на дані реєстру юридичних осіб росії.

Головою виконавчого комітету ГО став колишній український журналіст Денис Жарких, а Медведчук – голова ради.

Згідно з заявленими видами діяльності, «Другая Украина» – громадська нерелігійна організація, а не політична партія, тому вона не може брати участь у виборах до місцевих рад або до державної думи рф.

Організація вже почала проводити у росії публічні антиукраїнські заходи. Зокрема, 19 липня було організовано круглий стіл «Українська русофобія: витоки та механізми подолання».

За інформацією «Схем», до організації приєднуються втікачі з України: політичні коментатори із закритих проросійських телеканалів, депутати місцевих рад від ОПЗЖ та обвинувачені у державній зраді та сепаратизмі політтехнологи.

Нагадаємо, на початку року президент Володимир Зеленський позбавив Медведчука громадянства України. Потім Верховна рада відібрала у нього депутатський мандат. Крім того, у лютому СБУ повідомила про підозру дружині Медведчука Оксані Марченко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, віктор медведчук
В тему