28 Липня 2023
Новини

У білорусь прибула 13-та колона «вагнерівців»

У білорусь прибула 13-та колона «вагнерівців»

У білорусі трасою М5 від Бобруйська в напрямку Осиповичів рухається 13-та колона найманців "ПВК Вагнер", яка налічує щонайменше 80 одиниць автомобільної техніки.

Про це інформує моніторинговий проєкт "Беларсукі Гаюн".

У колоні присутні бронеавтомобілі "Щука" ("Чекан"), бензовози, ПАЗ, автобуси, КАМАЗи тентовані та бортові, фури та "Урали", пікапи та легкові авто, кілька тралів, вантажівка з маніпулятором і "буханки".

Зазначається, що деякі бронеавтомобілі рухаються зі зміненою задньою частиною - у вигляді КУНГу, на який нанесено хрест, як санітарна машина. Також у колоні був помічений сірий автобус із червоно-зеленим поєднанням кольорів "лукашистів" і їхнім гербом, повідомляє "Гаюн".

Машини рухаються на російських номерах і - незаконного збройного формування "ЛНР" у супроводі ДАІ рб.

Нагадаємо, у Державній прикордонній службі України зазначили, що білорусь використовує російських найманців "ПВК Вагнер" для нагнітання ситуації, їхня ж кількість і місцерозташування в рб наразі не становлять загрози для України.

За даними ДПСУ, наразі "вагнерівців" на території білорусі трохи більше 5 тисяч і вони перебувають на значній відстані від кордону з Україною.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, війна з Росією
В тему