26 Липня 2023
Новини

На Одещині школярку підозрюють у катуванні брата

На Одещині школярку підозрюють у катуванні брата
7-річного жителя Білгород-Дністровського району з чисельними травмами та опіками доставили до лікарні. Правоохоронці кажуть, що їх спричинила 16-річна сестра.

Поліціянти розпочали кримінальні провадження. Про це повідомила поліція Одеської області.

Там розповіли, що опіку над хлопчиком та трьома його сестрами 16, 11 та 9 років узяв родич після того, як їхню матір позбавили батьківських прав.

«Поки він з дружиною були зайняті своїми справами, найстарша із дівчат зайнялася "вихованням" молодшого брата. Вона побила його, обпекла газовою горілкою, прив’язала і зачинила у сараї, де той просидів усю ніч», — розповіли у поліції.

Тільки вранці хлопчик зумів самостійно звільнити зв’язані руки та вибратися із господарської будівлі та звернутися по допомогу до сусідів, які й викликали «швидку». Потерпілого госпіталізували з черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку та опіками другого ступеня передпліччя та сідниць.

Під час огляду домоволодіння родини поліціянти вилучили газову горілку, фрагменти синтетичної мотузки та інші речові докази, які направили на експертне дослідження.

«Дівчина свої дії пояснила тим, що брат нібито бешкетував, псував її речі, а коли хотів підпалити газовою горілкою скирту сіна та будинок, вона завадила йому це зробити та зайнялась його "вихованням"», — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за частиною 2 статті 146 Кримінального кодексу України, у межах якого 16-річній дівчині вже оголосили підозру. А також за статтею 166 ККУ, але опікунам ще не повідомляли про підозру. Санкції обох статей передбачають ув’язнення до 5 років.

Крім того, слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками ст. 367 Кримінального кодексу. У межах цього нададуть оцінку діянням працівників служби у справах дітей місцевої ради. 

Нині двох молодших дівчаток представники соцслужби вилучили з сім’ї. Також розв’язують питання щодо подальшого місця проживання усіх трьох малолітніх дітей. Слідство триває. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: одеса, діти, поліція
В тему