26 Липня 2023
Новини

На Буковині затримали росіянку: переправляла через кордон ухилянтів

На Буковині затримали росіянку: переправляла через кордон ухилянтів
Біля кордону з Румунією затримали автомобіль, яким росіянка везла чотирьох українців. 

Про це повідомляють Державна прикордонна служба України та Служба безпеки України. За даними правоохоронців, колишня жителька Хабаровська, яка останні п’ять років проживає на заході України, організувала схему переправлення через кордон чоловіків призовного віку.

Правоохоронці встановили, що 49-річна жінка має посвідку на постійне проживання в Україні та мешкає у місті Чорткові на Тернопільщині.

За даними ДПСУ та СБУ, вона пообіцяла чотирьом чоловікам, які підлягають мобілізації, нелегально переправити їх через державний кордон поза межами пунктів пропуску до Румунії. Це коштувало від 5 тисяч євро до 7 тисяч доларів США. Загалом від чотирьох клієнтів жінка отримала 5000 євро та 18 100 доларів.

Правоохоронці затримали всіх учасників. Жінці загрожує кримінальна відповідальність за статтею 332 Кримінального кодексу України. Найсуворіше покарання за цією статтею — позбавлення волі від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Щодо її пасажирів прикордонники склали адмінпротоколи за спробу незаконного перетину кордону.

Також співробітники СБУ викрили на Буковині ще один канал утечі чоловіків від призову. За даними спецслужби, його організував житель Чернівецького району. До незаконної схеми він залучив ще двох своїх знайомих. 

«Помічники» мали транспортувати двох «клієнтів» до державного кордону, а організатор дистанційно керував їхніми діями. Коштувала така «послуга» до 6000 доларів з людини. 

Виконавців та ухилянтів затримали оперативники дорогою в напрямку лінії держкордону. Наразі трьом учасникам протиправних схем повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, чернівці, Румунія, Відео T1.ua
В тему