25 Липня 2023
Новини

Обвал мосту на Закарпатті: деталі

Обвал мосту на Закарпатті: деталі

На Закарпатті 24 липня обвалився міст через річку Тересва.

У Закарпатській ОВА розповіли, що за попередньою причиною, інцидент трапився через перевищення допустимих норм навантаження вантажівки. Про це інформує Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури.

Відомо, що міст збудований ще у 1957 році. З того часу його жодного разу капітально не ремонтували.

"У Закарпатській області стався обвал трьох секцій аварійного 66-літнього мосту поблизу селища Тересва Тячівського району", – заявили у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури.

Там пояснили, що міст розміщений на дорозі Н-09 Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів. Відомо, що:

  • його збудували ще у 1957 році та з того часу, тобто 66 років, жодного разу капітально не ремонтували;
  • проїзд мостом підтримували виключно в рамках експлуатаційного утримання.

"З 2018 року штучна споруда перебувала в аварійному стані. З огляду на це нею було заборонено проїжджати транспортним засобам, вагою понад 7 тонн. Відповідні знаки попереджали про це обабіч мосту", – пояснили в агентстві.

Згідно з їхніми даними, міст 24 липня завалився під рухом вантажівки з піском, яка важила 45 тонн. Тобто перевищила вагу в сім разів. Тож:

  • на мосту обвалились секції;
  • разом з вантажівкою провалився легковий автомобіль, що проїжджав через міст;
  • 5 людей поранені, один – у важкому стані.

До слова, ввечері 24 липня на Закарпатті обвалився міст через річку Тересва на території Бедевлянської об'єднаної територіальної громади. Інцидент трапився на трасі Мукачево – Рогатин в межах населеного пункту Бедевля Тячівського району. Рух цією ділянкою дороги перекрили.

Згодом у поліції Закарпаття розповіли, що обвалилась одна із секцій мосту разом з двома транспортними засобами – вантажівкою та легковим автомобілем. На місці працювали поліцейські, медики та рятувальники.

Внаслідок обвалу мосту постраждали п'ятеро людей. У Міністерстві внутрішніх справ розповіли, що поранені дві жінки та троє дітей. Останні 10, 15 та 17 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: закарпаття, дороги, аварія
В тему