24 Липня 2023
Новини

Нардепа від ОПЗЖ викрили на держзраді: тривають обшуки

Нардепа від ОПЗЖ викрили на держзраді: тривають обшуки

Чинний народний депутат України отримав підозру в державній зраді.

Про це інформують у пресслужбі ДБР, СБУ.

Силовики встановили, що депутат кількох скликань від забороненої в Україні політичної партії "Опозиційна платформа – за життя" (за даними джерела Української правди, це Олександр Пономарьов) перейшов на бік ворога на початку війни. У перший же день повномасштабного вторгнення рф він поїхав з Києва до окупованого Бердянська.

Задля збереження власних статків та підприємств, що розташовувались в окупованому місті, він почав співпрацювати із загарбниками.

За оперативними даними, афілійовані з ним підприємства досі надають у користування військовим рф приміщення, забезпечують їх харчуванням та паливно-мастильними матеріалами.

Також, місцеві ЗМІ, які знаходились в його орбіті впливу, транслюють проросійські наративи та пропаганду, вводячи в оману населення Бердянська, зазначають у ДБР.

Протягом тривалого часу сам депутат залишався на окупованій території. Там він зустрівся з представниками держави-агресора, збройних формувань та окупаційною адміністрацією міста, мав їх підтримку та отримав навіть від них охорону.

За час роботи з окупантами народний депутат відвідував тимчасово окупований Крим та росію.

Згодом, через комерційні суперечки з окупантами, депутат вирішив повернутися до неокупованої частини України.

Народному депутату України повідомили про підозру у державній зраді та вручили клопотання про застосування відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Повідомляється, що наразі тривають одночасні обшуки у народного обранця, в його офісах та осіб, через яких здійснювалась діяльність на окупованій території.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, обшуки, сбу, дбр
В тему

Останні матеріали