0 0000
Новини

У Італії жінка добилася лікарняного по догляду за… собакою

У Італії жінка добилася лікарняного по догляду за… собакою

Викладачка Римського університету Ла Сапієнца звернулася в суд із заявою, що витратила два дні оплачуваного лікарняного, щоб полегшити страждання свого хворого собаки. Італійці допомагали юристи Італійської ліги проти вівісекції (LAV), однієї з найбільших зоозахисних організацій у Європі.

Відтак, після ретельного розгляду, італійський суд виніс рішення у знаковій справі - фактично дозволивши використовувати дні лікарняного для догляду за хворими тваринами, пише Guardian

Оскільки університет спочатку відмовився оплачувати лікарняний по догляду за твариною, адвокати стверджували, що цей привід належить до «серйозних або сімейних особистих причин». Свої аргументи вони підкріпили положеннями Кримінального кодексу Італії, який передбачає тюремне ув'язнення або штраф у розмірі до 10 000 євро за відмову від тварини або приречення їх на «важкі страждання».

«Це значний крок вперед, який визнав, що тварини, яких не використовують для роботи або одержання прибутку, фактично є членами сім'ї», - сказав президент LAV Джанлука Фелікетті.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему