0 0000
Новини

В Україні розробили безпілотник, який не фіксують радари

В Україні розробили безпілотник, який не фіксують радари

Безпілотник призначено для місій у зоні бойових дій та розвідки. Зразок такої техніки показали на міжнародній спеціалізованій виставці “Зброя та безпека”, що відбувається в Києві, інформує еizvestia.com.

«Безпілотник PD-1 спочатку розробили для використання в зоні АТО. Ми почали з того, що три роки тому закупили китайський фюзеляж і на ньому будували свою платформу. Через три роки ми вже збираємо фюзеляж самі в Києві. Він складається з композитних матеріалів – для низького шуму та низької помітності радарами», – пояснив представник компанії Ukrspecsystems.

Експерт також назвав основні технічні характеристики апарата: «Літає 15 годин, затверджена висота польоту наразі – 3 кілометри, дальність застосування – до 85 кілометрів, живий відеопотік – до 50 кілометрів, швидкість пересування – 120 км/год, загальна протяжність місії може бути понад тисячу кілометрів».

«Для радарів він майже непомітний, адже він повністю з композитних матеріалів. Єдиний помітний елемент у ньому – це двигун. Усе решта, включно з підвісами, вироблено зі скловолокна та карбону, які помітні для радарів на дуже низькому рівні. Очима на висоті 3 км побачити його майже нереально. Експонат виконано в білому кольорі – для стенда, для виставки, та коли він у сірому кольорі, навіть якщо він піднімається на висоту в один кілометр, його вже майже не видно», – каже експерт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали