6 Липня 2023
Новини

Блогеру Шарію повідомили про підозру у держзраді

Блогеру Шарію повідомили про підозру у держзраді

Блогеру Анатолію Шарію, який допомагав фсб робити постановочні відео з допитів українських полонених, ЗСУ заочно повідомила про нову підозру.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

"Шарій особисто підказував фсб як правильно знімати допит і які запитання ставити військовополоненим. А вже після зйомок монтував відео, вирізаючи із нього "невигідні" для рф моменти.

"Змонтовані" сюжети рф потім використовувала для штучної дискредитації військово-політичного керівництва України, у тому числі на міжнародній арені", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, Шарія залучили до співпраці з кадровим співробітником 5-ї служби фсб Косенком М.Ю. Комунікувати з російськими спецслужбами блогеру допомагав спільник у тимчасово окупованому Севастополі. СБУ уточнює, що йдеться про ексочільника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антона Шевцова, який на початку цього року вже отримав підозру у державній зраді.

СБУ повідомляє, що саме від нього Шарій отримав відео з допитів двох полонених військових ЗСУ. Після "монтажу" файлів їх "погодили" з представником спецслужби рф.

Потім Шарій "доповнив" сюжет власними коментарями, опублікував на своїх інтернет-платформах та відзвітував своїм кураторам, надіславши посилання на публікації.

"Однак сам Шарій у розмовах зі спільником визнає, що, незважаючи на монтаж, приховати поганий стан полонених не вдавалося. А родичі українських захисників, які відгукувалися на опубліковані у соцмережах відео, просили не знімати і не мучити їхніх рідних", - додали у відомстві.

Шарію заочно повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб). Обидва фігуранти переховуються від правосуддя. Стосовно Шевцова за фактом державної зради розпочали окреме провадження.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: анатолій шарій, кримінал
В тему

Останні матеріали