6 Липня 2023
Новини

путін і лукашенко знову зустрінуться

путін і лукашенко знову зустрінуться

З президентом рф володимиром путіним найближчим часом планує зустрітися самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко.

Про це повідомляє БЕЛТА.

"Ми найближчим часом домовилися з ним (путіним, – ред.) зустрітися. Думаю, обговоримо і цю проблему, оскільки ми виявилися залученими до її вирішення, і питання подальшого функціонування ПВК "Вагнер". Думаю, це найпростіша проблема, яка буде вирішена та вирішується", – сказав лукашенко.

Він також зазначив, що повстання пригожина "не послабило путіна".

"Навіть не сподівайтеся на це. Жодного хитання не було. Жодної ослабленості не було. путін займався своїми питаннями. У такій ситуації будь-який президент, навпаки, активізується, збирається. путін тим більше", – додав він. 

Нагадаємо, в травні лукашенко їздив до путіна, щоб "обговорити проблеми у їхніх відносинах".

Відносини між "вагнерівцями", що складали окрему бойову силу на війні в Україні, та кадровою армією особливо загострилися через те, що пригожина позбавили права вербувати нових найманців по в?язницях. "Зеків" продовжують відправляти воювати, але тепер уже за контрактами із міноборони. Також із 1 липня всі так звані приватні військові компанії росії мають підписати контракти з МО. 

23 червня пригожин заявив, що тилові позиції "вагнерівців" умисно обстріляла російська армія. Він висловив погрози на адресу "тварюки" міністра оборони росії сергія шойгу та оголосив похід своїх найманців на москву. "Вагнерівці" встигли захопити адмінбудівлі в Ростові та просунутись у Воронежі, але до столиці не дійшли 200 кілометрів – пригожин домовився із самопроголошеним "президентом" білорусі і зупинив свій "похід". путін у зверненні визнав загибель військових у збитих "вагнерівцями" літаках і гелікоптерах та сказав, що найманці можуть підписати контракти з міноборони або поїхати в білорусь.

Після заколоту пригожину та "вагнерівцям", які не хочуть підписувати контракти з МО, дозволили поїхати в білорусь. Є дані, що на білоруській території для найманців будують табір. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: білорусь, війна з Росією, олександр лукашенко, володимир путін
В тему